ABD vizesine bir darbe daha! Sosyal medya yetmedi, şimdi de 250 dolar şartı

ABD vizesine bir darbe daha! Sosyal medya yetmedi, şimdi de 250 dolar şartı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

ABD, 1 Ekim 2025’ten itibaren turist, öğrenci ve geçici iş vizeleriyle ülkeye giriş yapanlardan mevcut masraflara ek olarak 250 dolarlık ek ücret alacağını duyurdu. 

Daha önce vize başvurularında sosyal medya hesaplarının gizlilik ayarlarının “herkese açık” olması şartını getiren ABD, bu yeni adımıyla dikkat çekti.

Donald Trump’ın yeniden başkan seçilmesinin ardından sık sık gündeme getirdiği “ABD’ye girişleri zorlaştırma” politikasında yeni bir adım daha atıldı. 

Son düzenlemeyle birlikte, ABD vizesine başvuranların tüm kişisel sosyal medya hesaplarını “herkese açık” şekilde erişime sunmaları zorunlu hale getirildi.

TURİST, ÖĞRENCİ VE GEÇİCİ İŞ VİZESİYLE GİRİŞ YAPANLAR 250 DOLAR EK ÜCRET ÖDEYECEK

NTV'nin ABD temsilcisi Hüseyin Günay'ın sosyal medya hesabından aktardığı bilgiye göre, 1 Ekim 2025’ten itibaren ABD'ye turist, öğrenci ve geçici iş vizesiyle giriş yapanlar 250 dolar ek ücret ödeyecek.

VİZE BAŞVURUSU ÖNCESİ SOSYAL MEDYA HESAPLARININ 'HERKESE AÇIK' HALE GETİRİLMESİ İSTENMİŞTİ

14 Temmuz 2025 tarihinde paylaşımda bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi, ABD vizesi için başvurularda yeni bir uygulamayı duyurmuştu. 

Büyükelçilik, vize başvurularında gerekli incelemelerde tüm kişisel sosyal medya hesaplarındaki gizlilik ayarlarının "herkese açık" olması şartı getirildiğini aktarmıştı.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer verilmişti:

"Şu andan itibaren geçerli olmak üzere, F, M veya J göçmen olmayan vize başvurusunda bulunan tüm başvuru sahiplerinin, kimlikleri ve Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilebilirliklerini kanıtlamak için gerekli incelemeleri kolaylaştırmak amacıyla tüm kişisel sosyal medya hesaplarındaki gizlilik ayarlarını ‘herkese açık’ olarak ayarlamaları istenecektir."

Bir yanıt yazın

Yanıt yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.