İstanbul'daki 6,2 büyüklüğündeki depremde can kaybı ve yıkım ihbarı olmadı. Ancak yeni bir deprem olabileceği endişesiyle çok sayıda İstanbullu geceyi evlerinin dışında geçirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 24 Nisan'daki bilgilendirmede, "İstanbul'da toplamda 101 binin üzerinde vatandaşımızın barınma talepleri karşılandı" dedi.
Yerlikaya, evleriyle ilgili endişesi olanların 112'yi aramasını istedi.
Üç bin kişilik bir ekibin bu amaçla görevlendirildiği bildiriliyor.
23 Nisan depremi sonrası okul bahçeleri, spor salonları ve camiler deprem korkusu nedeniyle geceyi evlerinde geçirmek istemeyenler için açık kaldı.
AFAD, hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi çağrısı yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da 23 Nisan akşam saatlerinde Hasdal'daki İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde bulunan kriz merkezini ziyaret ederek, ilgili bakanlardan bilgi aldı.
Erdoğan, "Depremin etkilerini asgariye indirmek için atılan ve atılacak adımları değerlendirdik. Önümüzdeki süreç için gerekli talimatları verdik" şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, düşme, atlama veya yıkılma korkusundan panik atak geçirenler dahil toplam 236 kişinin depremden etkilendiğini aktardı.
Memişoğlu, 24 Nisan'da 55'i İstanbul'da toplam 60 kişinin halen tedavi olduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.
Deprem anında cep telefonu iletişiminin 15 dakikalık kesinti yaşadığı doğrulandı.
GSM operatörleriyle kesintiyi görüşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kapasitenin 10 katı kadar talep oluştuğunu söyledi.
Uraloğlu, aramaların "Yüzde 25'ini maalesef karşılayamadık" dedi.
Uraloğlu, "Haberleşmelerde mutlaka internet tabanlı haberleşmeyi veya kısa mesajları kullanmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.